به گزارش خبر گزاری حوزه، حضرت آیتالله جوادی آملی، امروز در درس اخلاق خود در مؤسسه علوم وحیانی اسراء، که با حضور طلاب مدرسه عالی فقه و اصول مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) جامعةالمصطفی برگزار شد، با اشاره به اهمیت معرفت نفس، اظهار کردند: هیچ معرفتی به اندازه خودشناسی نیست، چرا که انسان با خودشناسی خداشناس میشود.
ایشان افزودند: اگر انسان در زندگی خود بر مبنای اخلاق و عقل رفتار نکند، تنهاست و اگر به اندازه آیینه شفاف شود، فیض الهی را نیز به عیان خواهد دید.
این مفسر قرآن، با بیان این که هرچند خداوند دیدنی نیست، ولی از فیض او میتوان او را مشاهده کرد، خاطرنشان کردند: انسان در ماههای پربرکت رجب، شعبان و رمضان میتواند فیض الهی را بیشتر و ملموستر درک کند، بنابر این مناسب است که قدر این ماههای عظیم را بدانیم.
حضرت آیت الله جوادی آملی، با اشاره به نامههای 40 و 41 امیرالمؤمین(ع) در نهجالبلاغه، بیان نمودند: پیامبر اکرم(ص) حکومت اسلامی را در بسیاری از کشورهای جهان کنونی که در آن زمان به اندازه استانی بودند، به وجود آوردند.
ایشان کشورداری معصومین(علیهمالسلام) را مورد توجه قرار دادند و عنوان کردند: علم غیب امام معصوم(ع)، ارتباطی با کشورداری ایشان ندارد. امامان معصوم(علیهمالسلام) با علم غیب کشور را اداره نمی کردند.
این مفسر قرآن کریم، با اشاره به تفاوت محکمه الهی و محکمه امامان معصوم(علیهمالسلام) ادامه دادند: حضرت علی(ع) در این قسمت از نهجالبلاغه یادآور میگردند که اگر کسی در محکمه قضاوت ما دروغ بگوید، در پیشگاه خداوند مسئول است و ما به علم غیب خود عمل نمیکنیم.
حضرت آیتالله جوادی آملی با بیان این که به نص قرآن کریم مرگ، پایان راه و افیون زندگی نیست، بیان کردند: هیچ عاملی همانند توجه به مرگ، عامل پویایی انسان نیست. مرگ انتقال از دنیا به عالم برزخ است، در این انتقال همه تعلقات دنیایی فرد گرفته میشود تا به تنهایی وارد این عالم جدید شود.
ایشان مرگ را مهترین عاملی دانستند که انسان را به تلاش و کوشش برای تهیه زاد و توشه الهی وادار میکند گفتند: نباید با این عاملی که انسان را به یاد خدا میاندازد، رابطه بدی داشته باشیم و یا از آن فرار کنیم.